2106657570 ΚΟΡΥΤΣΑΣ 5, Γλυκά Νερά angelapapoutsi87@gmail.com

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ

Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

 • μεγάλες, ευάερες και ευήλιες, κλιματιζόμενες αίθουσες
 • ανεξάρτητες κρεβατοκάμαρες
 • τραπεζαρία
 • αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων
 • κήπο περιβαλλόμενο από πράσινο, εξοπλισμένο με τα σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια.
   

  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

   


Ολοκληρώθηκε η Εκδήλωση βράβευσης με την Πράσινη σημαία των Οικολογικών Σχολείων της  Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία». Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείο μας, συμμετείχαν με επιτυχία στο Δίκτυο επί δύο ή περισσότερα συναπτά έτη. 

Η  σημαία πρόκειται να  κοσμήσει  τον ιστό του σχολείου και μας, υπενθυμίζει τη συνεχή προσπάθεια υιοθέτησης φιλικών και υπεύθυνων συμπεριφορών προς το περιβάλλον. Ακόμα προτρέπει τα παιδιά, τους γονείς και τις εκπαιδευτικούς προς την κατεύθυνση της αειφορίας και την ενίσχυση της ιδιότητας του ενεργού πολίτη. 

 

Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργεί Νηπιαγωγείο, είναι η πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης για τα παιδιά της ηλικίας 4 με 6 ετών.

Αποτελεί μέρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  με στόχο τα  νήπια  να εισχωρήσουν στις πρώτες έννοιες της   προσχολικής μάθησης όπου προσεγγίζετε καθημερινά μέσα από βιωματικούς τρόπους: το ομαδικό παιχνίδι, το τραγούδι αλλά και από τις πρακτικές ασκήσεις όπως είναι η ζωγραφική, η γραφή στις μαθηματικές γνώσεις, όπως αυτές του χώρου και του χρόνου, της σύγκρισης, της αντιστοίχισης, της τάξης (σειράς), της ταξινόμησης του συνόλου, του υποσυνόλου και τέλος της έννοιας του αριθμού.

Ολοκληρώνεται με τις  ασκήσεις προγραφής έχουν στόχο να ασκήσουν σταδιακά τη λεπτή κινητικότητα του παιδιού, η οποία στη συνέχεια αναπτύσσει τις επιδέξιες κινήσεις που θα του επιτρέψουν να συντονίζει και να ελέγχει τις κινήσεις του.

Η προγραφή σε αυτή την ηλικία εξασφαλίζει τη νευρομυϊκή άσκηση του παιδιού.

Τα νήπια φιλοξενούνται σε ένα ασφαλές & οργανωμένο περιβάλλον .
 


Με στόχο την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση & την αλλαγή στάσης των μαθητών - μαθητριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, το σχολείο μας συμμετέχει σε παιδαγωγικό και πρακτικό επίπεδο στην εφαρμογή ενός περιβαλλοντικού σχεδίου δράσης ανά έτος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα και ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ του σχολείου και άλλων φορέων με περιβαλλοντικές δράσεις.
Όπως κάθε χρόνο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος η υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο μας.

 

Στο Νηπιαγωγείο υλοποιείται: 

Σχέδιο Προγράμματος | για την  2018-2019 σχολική χρονιά  «Το Δάσος Καίγεται- Το Δάσος Αναγεννιέται»

Σχέδιο Προγράμματος | η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε 2 συνεχόμενα έτη τίτλο προγράμματος "Φύση χωρίς Σκουπίδια"

Σχέδιο Προγράμματος | η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται για το 2021- 2022 με τίτλο προγράμματος "Η Οικολογία στη τάξη μας"
υλοποιείται από την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στα προγράμματα Αγωγής Υγείας (Περιβαλλοντική εκπαίδευση).

Σχέδιο Προγράμματος | για την  2023-2024 σχολική χρονιά  «Αγαπάμε το Περιβάλλον» Εγκεκριμένο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση


 

Ελάτε να δείτε τους χώρους μας και να μιλήσουμε για την όμορφη καθημερινότητα μας στους σταθμούς!

Ο πρώτος παιδικός σταθμός μας βρίσκεται: στην οδό Άννης Μαρίας 43.
Το 2ο κτίριο βρίσκεται: στην οδό Κορυτσάς 5.


Σας περιμένουμε!

 

 

 

Δημιουργική δραστηριότητα παιδιών, Δημιουργικά προγράμματα, Πρότυπος παιδικός σταθμός Γλυκά Νερά Αττική, Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες, Εκπαιδευτικές εκδρομές, Σχολικά λεωφορεία, Ασφαλές περιβάλλον, Παιδαγωγικό πλαίσιο, Πρότυπος σταθμός, Παιδικός σταθμός Αττική, Παιδικός σταθμός Αθήνα.